1.12.2019 г., 7:59 ч.

Единствената капка дъжд в Пустинята... 

  Поезия » Любовна, Друга
295 1 2

 

  Единствената капка дъжд в Пустинята

                                                                                                                             

                                                                 на  Марина

 

... Не бе валяло цели шест години,

децата не познаваха дъжда

и разжарена бе Великата пустиня

със цвят на старо злато и ръжда...

 

Реките се укриха във Земята,

запомнили вековният си път,

но скътали надеждата, с която

във старите корита ще текат...

 

... Навярно наказание безсмислено

дошло от разгневени Богове-

за толкова нелепи и измислени,

разкаяни човешки грехове!...

 

... Но както с теб вървим си под звездите

и от небето ясно изведнъж,

като вълшебство сбъднало мечтите:

отронва се: Единствената капка дъжд...

 

Улавям я в ръце и ти я давам,

а тя сама като звезда блести.

И цяла нощ със теб ще бродим двама

със капката във твоите коси...

 

И цяла нощ ще будим Семената

в Пустинята, които дълго спят,

та в утринта да разцъфти тя, Прокълнатата,

в невероятен: светло-виолетов цвят...*

 

 

Едно време в Пустинята

                                                              

· след дъжд Пустинята се покрива

с виолетовия килим на цветята. Картината е зашеметяваща!...              

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??