22.11.2019 г., 12:41 ч.  

Единствено с любов се коленичи... 

  Поезия » Друга
472 13 15

Земя на заем. Въздух на корем.
И Бог размахващ десетте повели.
Множим се, трупаме и спим. Ядем.
И смеем се на шепа полудели.

На сигурния, топъл, мек диван,
прегръщаме жени опротивели...
Поет на своя малък скрит таван,
се люби с музи - хали завилнели...

Звездите в полунощ така блестят,
отворили небесните олтари...
В легла от тръни всички сити спят
и мъчат ги за утрето кошмари...

А шепа луди будят се към пет,
душите си понесли -газенѝче...
И помнят единайстият завет:
Единствено с любов се коленичи...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??