20.04.2009 г., 7:31 ч.

Една луна, една звезда 

  Поезия » Любовна
2592 0 20

Една луна, една звезда

и колко, колко красота!

Пътуват те един към друг

и леят нежен свиден звук.

Политват с всеки молещ вик,

към нечий влюбен земен миг.

Изпълват с лумнал греещ плам,

камбанен звън, дин дан, дин дан...

Жадуват с порива на вятър...

Милуват с ласката на лято...

Целуват нежно като лебед...

На зима ли са те прелюдия?

Или са пролет, пролет люшнала!

Една луна, една звезда

с надежда, колкото света!

 

 

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??