11.08.2011 г., 20:22 ч.  

Една мечта 

  Поезия
697 0 1

Една мечта се породи от друга
и поставя своето начало оттука.
Една мечта, вълшебна като нощта,
тя преобърна моята съдба.

Отново живота ще продължи,
макар и в други светлини,
живот като в приказките
с най-красивите мечти.

Всичко е толкова красиво в тази мечта,
сякаш от нея е омагьосан света.
Дните ми минават с мисълта за нея.
Много силно я желая и за нея копнея.

Всяка нощ заспивам с мисълта,
че един ден всичко ще осъществя.
Много ще бъда щастлив от това,
ако успея живота си да променя.

Може би е още рано за моята мечта
да се осъществи още сега.
Понякога се измъчвам, но независимо от това,
аз за нея ще се боря и докрай ще издържа.

Аз вярвам, че всички мечти се осъществяват
и вечни следи в живота на хората оставят.
Всяка една тъга могат да заличат,
и с щастие и радост да ни дарят.

ОСИНОВЯВАНЕ - една от моите мечти си ти!
Моето светило в мрака докрай бъди!
За хората ти си нещо свято,
и в сърцето си ми на първо място.

 

Посвещавам това стихотворение на моята мечта да бъда осиновител! Ще бъда най-щастливият човек на света, ако успея да осъществя тази мечта!

© Стефан Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??