Една мечта, намерила
Голгота
Във пясъчните дюни на живота
една мечта положила глава
да търси мир. Намерила Голгота!
И разпнали я! Даже след смъртта...
А мракът бил ръждив и лепкав,
стържещ...
Невинната мечта не проумяла
кого ли нарани, че да я вържат?
Та тя за полет само бе копняла...
Доказано: Светата инквизиция
приключила е мрачното си дело.
Но май ни е оставила традиция –
да се пречупва всеки, мислил смело...
© Надежда Борисова Всички права запазени