14 окт. 2008 г., 20:05

Една мечта, намерила Голгота 

  Поэзия
575 0 5

           Една мечта, намерила

                  Голгота

 

Във пясъчните дюни на живота

една мечта положила глава

да търси мир. Намерила Голгота!

И разпнали я! Даже след смъртта...

 

А мракът бил ръждив и лепкав,

                                          стържещ...

Невинната мечта не проумяла

кого ли нарани, че да я вържат?

Та тя за полет само бе копняла...

 

Доказано: Светата инквизиция

приключила е мрачното си дело.

Но май ни е оставила традиция –

да се пречупва всеки, мислил смело...

 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??