11.01.2008 г., 10:58 ч.

Една нощ с теб 

  Поезия
656 0 14

Хотелска стая, приглушена светлина,

плачеща китара и среднощен блус.

Две притихнали в едно тела,

умиращи напук на бързащия пулс.

 

Догаряща цигара и измачкани чаршафи,

толкова ли струва откраднатият миг?

На масата пустеят от виното гарафи,

а в тишината - изпуснат от блаженство вик.

 

Тайните живеят в архива на годините

и в етикета на уискито -"Red lebel".

Следи оставят единствено въздишките,

скрити във пружините на изтърканата мебел.

 

Ключът увисва деликатно на вратата

и подписи в графата - анонимен.

Мислите, заключени със код в сърцата,

думите дресирани, не споменават име.

 

Последна вечер във сърцето на града,

след нас остава да ликува самотата.

Хотелска стая, приглушена светлина

и поредният сценарий на съдбата.

 

 

 

 

 

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??