25.06.2013 г., 7:41 ч.

Една пролетна утрин в полето... 

  Поезия » Пейзажна
547 0 3

Една пролетна утрин в полето...

 

Птици пеят... Вятър шепне...

Слънцето препича...

С дар от мигове вълшебни

утринта наднича

 

иззад облака възседнал

палавият вятър,

а събужда се последна

даже и Земята...

 

Пролет е... Мъзга напира,

плачат дървесата,

въздухът едва побира

чуден аромата

 

на цветята нацъфтяли-

луднали, фантастни...

Виж дърветата, във бяло

колко са прекрасни!...

 

Свежо е и дишаш леко

в пътя без умора,

глъч разнасят надалеко

ранобудни хора...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??