Отварям очи, сам в тишната,
сякаш съм сам на този свят.
Протягам ръка да докосна вселената,
но усещам само стената, бяла на цвят.
Не мога да осъзная все още къде съм,
не бях ли досега в магически земи?
Оглеждам се упплашено, а стените бели,
подсказват ми, че всичко е било един сън.
Ставам, приготвям се за поредния ден,
в който абсолютно нищо не се случва,
но дълбоко в мен мечтая за свят далечен,
където правдата винаги възтържествува.
Затова нямам търпение да свърши денят,
да си легна в легълцето мое и да ме хване сънят.
И ще започнат моите невероятни приключения,
в далечни кралства, където чакат ме велики начинания.
Но тъкмо доброто да победи и нещо се случва,
чувам познат звук, алармата се включва...
Отварям очи сам в тишината,
сякаш съм сам на този свят,
протягам ръка да докосна приказното царство,
но усещам само стената, бяла на цвят.
© Здравко Всички права запазени