17.07.2012 г., 13:01 ч.

Една сълза 

  Поезия » Друга
424 0 5

Една сълза в очите ми блести,
събрала в себе си и бъдеще, и минало,
магията на призрачни безброй луни
и един живот, като насън преминал.

Тъгува за разлистената младост,
огряна от лазурени надежди,
пази спомена за изгреви и залези,
когато някой във очите ми се е оглеждал.

Искрят в сълзата цветовете на дъгата
и свежестта на пролетния дъжд,
на есента красивата позлата,
усмихнатият поглед на обичан мъж.

Не искам да се разделям с моята сълза -
тя е моето минало, настояще и бъдеще,
моят спомен, болка, радост и тъга,
ще е с мен до края... и в отвъдното!

© Валентина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??