4.06.2015 г., 17:37 ч.

Една сълза 

  Поезия
332 0 3

                      

Една сълза

 

 

Животът скрит е в дребните неща -

в поглед,  думи и нежни ласки.

Това е пътя към човешката душа.

Ще гледам очите ти топли

една сълза да ми подарят

и от изгрева до залеза лъчи

към тебе пътя да огряват.

От мисълта ти нов свят ще сътворя,

в нежни стихове ще те възпея 

Едно влюбено сърце те вика.

Ти влез в него тихо, странно.

И влюбих се в тебе жадно.

Животът кратък няма да ми стигне

да те обичам аз.

И отново да те срещна,

аз пак ще те обикна

и силно ще те жадувам,

утре повече от днес

Усмивката от влюбени очи

ще погълна като слънчеви лъчи.

Всичко истина ли е, кажи?

Или аз сънувам пак лъжи.

Не, аз вярвам в тебе.

И с устрема към утрешния ден

ще заситим своята жажда!

Кажи, ще бъдеш ли щастлив, кажи...

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми допадна стихотворението, Йони!Плътно се присъединявам към Владислав. Бъди щастлива и все така всеотдайна любима! Хубава вечер!
  • Влади и Ники благодаря ви за мнението и за оценките.Лека вечер
  • Допадна ми себеотдаването на лиричната в това стихотворение!Тя всич-
    ко залага неният любим да бъде щастлив!И пак го пита накрая:"Кажи,
    ще бъдеш ли щастлив, кажи..." Харесах и го оценявам,Йонка!
    Поздрави от мен и хубав ден!
Предложения
: ??:??