7.11.2013 г., 8:08 ч.

Една вечер в страната на спомените... 

  Поезия » Пейзажна
531 0 6

 

Една вечер в страната на спомените...

 

Към залез Слънцето клонеше,

полъхваше прохладен бриз

и този ден след малко щеше

да отшуми като каприз...

 

... А ти бе моята Принцеса,

но беше в друг един Живот,

а всичко Времето отнесе

и не допусна втори ход...

 

Засилена вълна изплиска

и двамата ни на шега,

а ти престорено изписка

и хукна боса по брега...

 

Подгоних те, за да те хвана-

ти спря сама със кръшен смях

и без да разбера в „капана”

на любовта се озовах...

 

Вълните идваха в редици

и бързо тръгваха назад-

тогава в твоите зеници

събра се целият ми Свят...

 

... И беше толкова приятно:

оная вечер, този бряг,

че ето днес, дошъл обратно,

да те догоня искам пак!...

 

В зениците ти да погледна

и в пъстрия калейдоскоп

на светлината им вълшебна

да видя „старият” Живот

 

и на скалата, до прибоя,

щом седнеш като в царствен трон,

аз нова вечер да измоля,

Принцесо моя, със поклон!...

 

Коста Качев,

06.11.2013.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??