12.03.2006 г., 1:21 ч.

ЕДНО ЦЯЛО 

  Поезия
1037 0 2

ЕДНО ЦЯЛО

Днес се срещнах с една мила девойка,

която остави дълбоки следи вьв моето сьрце.Тя ме привлече сьс:

своята

прекрасна,

Своите,

дълга

искрящи, тьмно-кестенява коса!

Своята,

тьмни,

льчезарна,

потайни очи!

своето,

чаровна,

гиздаво, пленителна усмивка!

своята

релефно,

изчерпателна,

привлекателно тяло!

интелигентна,

мила душа!

Това е тя, фокусирана през моето сьрце.

Тя и аз сме:

сато златния бряг и буйното море обречени да са заедно!

Като отлива и прилива знаем, че сме един за друг, но не сме се срещали!

Като луната и звездите -  част от едно голямо цяло!

Аз сьм част от нея и тя е част от мен.

Тези две части образуват едно цяло, което

жадува,

иска,

и притежава истинска любов.

© Явор Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво, Яворе!
    П.П "тъмно -кестенява" е една дума, не се пише полуслято Поздрави!
  • Хората били създадени андрогини,т.е съчетавали в себе си мъжката и женската природа,били едно цяло...От това цяло се образували две половини и от тогава,всяка половина от човешкото ни аз търси себе си...Със сърцето си ти желая да намериш другата половина от себе си...
Предложения
: ??:??