27.10.2013 г., 17:21 ч.

Едно фалирало издателство 

  Поезия » Друга
407 0 5

 

 

                               Едно фалирало издателство

 

                                             (... вместо идея за клип)

 

 

                                Фалирало издателство,

                                       с разни сюжети -

                                 с познати притчи

                                       и неизвестни куплети.

                                  Потънали в прах,

                                        а очаквали слава.

                                   Само часовникът припявал

                                         и още припява.

                                    Било пълно мазето,

                                         с пълни кашони.

                                     В тях - съдби и беди,

                                         смях и плач на мадони -

                                      измислена смелост

                                         и излъгана вяра -

                                     обреченост, любов, изневяра...

                                            Сам - лист от книга -

                                      преборил се с мрака.

                                             През решетката минал

                                       и смирено зачакал.

                                               Един взел, зачел го...

                                        Каква орисия! За този -

                                               с думи изписан,

                                         къс от хартия!

                                                После окалян,

                                         но препредаван,

                                            и за амбалаж,

                                         често продаван,

                                              приятели търси

                                          той из Земята.

                                              Писателят 

                                           му познава съдбата.

                                                     

                                                 *     *    *

                                          Алегорията има 

                                              прилика такава,

                                           и в живота понякога

                                               така става.

                                          

                                                    

                                   

     

                     

            

                                     

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??