Едно фалирало издателство
(... вместо идея за клип)
Фалирало издателство,
с разни сюжети -
с познати притчи
и неизвестни куплети.
Потънали в прах,
а очаквали слава.
Само часовникът припявал
и още припява.
Било пълно мазето,
с пълни кашони.
В тях - съдби и беди,
смях и плач на мадони -
измислена смелост
и излъгана вяра -
обреченост, любов, изневяра...
Сам - лист от книга -
преборил се с мрака.
През решетката минал
и смирено зачакал.
Един взел, зачел го...
Каква орисия! За този -
с думи изписан,
къс от хартия!
После окалян,
но препредаван,
и за амбалаж,
често продаван,
приятели търси
той из Земята.
Писателят
му познава съдбата.
* * *
Алегорията има
прилика такава,
и в живота понякога
така става.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados
Едно фалиращо издателство:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=312229 src="/img/emo/smile.gif">