4.10.2023 г., 9:34 ч.

Едно градче, забравено от Бога 

  Поезия
131 2 4

ЕДНО ГРАДЧЕ, ЗАБРАВЕНО ОТ БОГА

 

… през облака Луната се промуши – и закроти световния катун,

и старият албанец Сиваюши приседна в двора със лула тютюн,

градчето включи своя телевизор и сетне във фотьойла се стиши,

и вятърът вързунките със чироз започна на перваза да сушѝ,

прибраха се и хищните патрулки, а подир тях и мракът се втвърди,

 

и – сякаш че очи на невестулки! – угаснаха последните звезди,

заспа и бодигардът на хотела – нощта се случи топла и добра,

и травеститът пак без клиентела със пръст в уста най-сетне се прибра.

Преди и аз да грохна в изнемога, подпрях на прага своя крив бастун –

в това градче, забравено от Бога, с Бай Сиваюши пих лула тютюн.

 

4 октомврий 2023 г.

гр. София, 3, 35 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??