И тя стои в колата със снага стопена,
от болестта на змията
и духом, и телом сломена.
Лежи настрана, в небето гледа момата,
сякаш горе ще съзре бялата лястовица свята.
12.05.2013
Вдъхновено от „По жицата" - Йордан Йовков
© Алина Балканджиева Всички права запазени