22.01.2008 г., 18:08 ч.

Едно странно, объркано донякъде и... 

  Поезия » Философска
642 0 3

Едно странно, объркано донякъде и лишено малко от рима стихче, но за сметка на това пък много искрено, почти и то като мен



Няма те, за да ми дадеш онова,
липсващото парченце от пъзела,
за да не бъда вече толкоз сама...
Търся те, за да те намеря в себе си,
там, където различен е светът...



Няма те, и не знам докога...
Липсва ми да чувам твоя глас,
шепнещ ми в слушалката,
липсва ми нашата близост, ах...

И мисълта за теб прегръща ме нощем,
за да мога спокойно да заспя...
А любовта ми така силна е все още,
макар, че често ти мълча...



И с какво любимо
бих могла да те сравня,
когато няма от теб по-любимо
същество за мен в света...



И не съм се за миг отричала
от онова, за мен святото,
нашата любов, в която съм се вричала,
скръстила ръце в молитва за "нашето"..



И онези, милите думи за обичане,
за моята любов към теб, не стигат те,
И онези, силните думи за вричане
си заслужават само,
ако могат да те докоснат мъничко поне...



И знаеш ли, не съм наполовина живот живяла,
не съм те наполовина обичала,
без теб бих била незавършена, нецяла,
без теб безпътна бих се скитала...

 

© Надя Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искрен стих! Хареса ми! Не винаги римата е определяща в поезията.
    Поздравления! (и на мен ми допадна идеята за парченцето от пъзела)
  • лепнала се е сама, не знам радвам се
  • Хей,тая муцунка там как я лепна...:>Това мотивът..за пъзела..хех..присърце ми е...завиждам лекичко..Допада ми..Има попадения!
Предложения
: ??:??