4.11.2007 г., 11:27 ч.

"Еднопосочен билет" 

  Поезия » Философска
997 0 17
Билет, еднопосочен, донесе ми съдбата,
като потребност някаква, привична.
За него аз разказах на Луната,
а тя засмя се,  колко прозаично!

Пак щъркел, ланския,  донесе щастие,
във моя сън, под нежния си свод!
Събудих се, повярвала във тайнството,
с победа, неизмамна и намерен брод!

Билет, еднопосочен, донесе ми съдбата,
като на кино и с обратно огледало!
Порадвах  се на мигове познати,
но хубавото време свърши,
                                   навън бе заваляло!




(Писах го, слушайки песента на "Иръпшън"
"One waу ticket" - "Еднопосочен билет")

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??