8.04.2020 г., 0:08 ч.

Едва ли... 

  Поезия » Любовна
312 2 1

Не мога да те лъжа и признавам -
не искам да съм влюбен повече. 
Омръзна ми да бъда океан,
и уморено да пресъхвам обичи. 
Ужасно отегчих се. Не е истина! 
То бива пък такава хамалогия! 
Да гониш ветрове е тъй безсмислено, 
тъй както да се хванеш за утопия. 
Но нека го играем още малко. 
(Прехласнато за тебе ще мечтая) 
На тебе пък за мен ще ти е жалко, 
че видиш ли, аз адски се терзая... 
Не казвам, че лъжа е любовта ни. 
Живота си живяхме, ненаучени. 
По-скоро е написано - "Едва ли" 
И твърде нелогично, да се случим... 

 

Стихопат. 
Danny Diester

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??