21.10.2009 г., 23:24 ч.

Едва ли ще получа отговор 

  Поезия » Любовна
465 0 1

ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОЛУЧА ОТГОВОР

 

Защо ме научи така да обичам

да не познавам себе си

да сричам късна пролет

когато зимата е толкоз близка

Защо ме научи на очакване

когато пътищата са затворени

и заличени

далеч от Бога

Защо

защо Любов

не съм била за тебе никога готова

макар да се въргаляше в Душата ми

като синдром от Рая

Защо ме научи на болката отново

когато мислех че е стерилизирана

и опитомена

закачена като орден

на ревера на съдбата ми

Защо Любов

като Сизиф

търкалям камъка ти и мечтая

под него да утихна...

 

© Радосвета Миркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??