27.01.2024 г., 6:35 ч.

*** 

  Поезия
92 0 0

 

Сутринта, докато тя притичва на пръсти към банята,
той ще я шляпне по дупето и ще каже:
Връщай се бързо, бейби! Имам планове за нас.
Искаш ли същото парче от снощния чийзкейк или ще отделим  ягодите за по-късно?
Искаш ли да полеем цветните лехи с дъждовна вода
или просто да оберем градината и да избягаме?
Ще заличим ли следите си преди това или ще зарежем всичко като взривена мина?
Можеш ли, бейби, да бягаш бързо с верига, макар и само на единя си пръст?
Тя толкова ще се забави  в банята,
че накрая ще го погледне над чашата с кафе и с димяща кожа
ще го попита:
Имаш ли планове за днес, бейби,
или да взривим мината и да останем 
в руините, пиещи дъждовна вода от устните си...

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??