5.02.2004 г., 23:47 ч.

Егоист 

  Поезия
1539 0 1
Егоист.

Опитай да премахнеш суетата.

Опитай да премахнеш алчността.

Опитай да премахнеш самотата,

макар, че ти сега не си сама.

          С теб са хора, близки и далечни,

          някои от тях завиждат ти дори.

          Дали към теб са искрени и честни ?

          Осъмваш  честo, с отворени очи.

Нима теб хората не те разбират ?

Нима е сложна твоята душа ?

За всекиго била си ти закрила,

но благодарност, няма...до сега.

          Затуй е време ти да осъзнаеш.

          Да бъдеш просто оптимист.

          Защото, ако искаш да живееш,

          Стани поне ти малко.....егоист. 

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уф, Пепина, караш ме да давам много положителни коментари за един ден . Много е добре, хареса ми и се радвам, че виждам все повече добри произведения тук.
Предложения
: ??:??