26.07.2009 г., 21:49 ч.

Егоист 

  Поезия » Любовна
848 0 0

Роден съм за да умра като егоист,

който вечно пренебрегва себе си.

Егоист ли съм, защото искам малко -

жена да ме обича, тъй както аз нея!

 

Егоист ли ще съм в този живот,

ако имам цялото щастие на земята?

Егоист ли ще съм в този свят,

ако имам приятели, верни до гроб?

Да! Егоист съм, защото съм такъв -

щастлив човек, с добри приятели!

Да! Егоист съм в този безмилостен свят,

защото живея за всички които са около мен!

 

Егоист ли съм, защото сега съм щастлив

с верните приятели, които са до мен?

Егоист ли сам, защото сърцето ми ранено,

не може да се влюби и че се бои от разочарование?

 

Да! Егоист съм, защото не позволих  сърцето си

да се влюби във вярната си приятелка!

Егоист ли съм, че нараних приятели,

които ми забиха ножа в гърба безмилостно?

 

 

© Пацо Танчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??