21.09.2017 г., 21:59 ч.

Ей сега ще ти кажа 

  Поезия » Философска, Гражданска
706 0 0

Ей сега ще ти кажа...
Не на теб, на душата ти...
Вече хилядолетия пазя
тайни, позеленели в краката ти.

Себе си трудно опазвах,
да не настивам от срам,
докато босоглава пролзвах
най – обеднелия храм.

Шепнех безумни молитви,
от които и Бог се извръща,
оставях се да ме подритват
онези, дето от Рая ги връщат.

Но вече излазих душата ти –
дълъг и празен тунел.
Вече не пазя в краката ти
сатанинския ти модел.

Ей сега ще ти кажа,
не на теб, на душата ти –
за никого, никога не е било важно
тъпото ти мероприятие

освен, за хилядолетната мен.

© Цветка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??