24.03.2017 г., 17:07 ч.

Ежко Бежко 

  Поезия » За деца
3082 0 0

                                                    Ежко Бежко с бодлички,

                                                    колко го обичат всички,

                                                    с тях боде за да те брани,

                                                    ти си скъпичък отрано.

 

                                                    Тез бодлички са опасни,

                                                    ала толкова прекрасни,

                                                    той приятелче е мило,

                                                    колко тайнички е скрило. 

 

                                                    Но бъди му благодарен,

                                                    с него мило разговаряй,

                                                    утре ще те убоде,

                                                    киселичък ти дойде. 

 

                                                    И бъди с него честен,

                                                    като честен е известен,

                                                    в поляни и горички,

                                                    търка в дружките бодлички.

 

                                                    Той спокоен е в полянка,

                                                    ти му позволи да нанка,

                                                    Ежко ще ти е разсърден

                                                    и оттук ще те изпъди. 

 

                                                    02.03.2017  

© Явор спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??