9.12.2011 г., 18:28 ч.

Ежко Бързобежко 

  Поезия » За деца
630 0 6

ЕЖКО БЪРЗОБЕЖКО

 

Ежко Бежко пощальона

скочи бързо в панталона,

метна чанта през главата,

пълна с пратки за гората.

 

И закрачи по тревички,

за да носи той на всички

във гнезда и във хралупки,

в малки и големи дупки,

вест от милата Мецана.

 

Че ги кани всички Баба Меца,

да си хапнат от медеца,

дето го получи от чужбина

с още три каци, пълни с медовина.

 

Нека всеки да ни донесе

кой каквото има - от сърце.

Да напълним масата голяма

с вкусни гозби от хармана,

да се хванем после за ръце,

за да тропнем дружно и хорце.“

 

 

Ежко Бързобежко всичките писма достави

и бързо вкъщи се отправи.

Взе да търси - рови из долапа,

да се чуди к`во набързо да излапа,

че часът за веселба настава,

а пък празното коремче - мира му не дава.

 

От сутринта вестта разнася,

не остана време да миряса

и да хапне топлата закуска,

за да има сили да препуска.

 

Хапна залче-две от питка,

пийна чашка плодова напитка,

но остави във корема

място там да има

за медеца, дето ще ги черпи Баба Меца. 


(март 2009)

© Любомира Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??