29.06.2007 г., 16:15 ч.

Еквилибриум 

  Поезия
1212 0 21
След кратката борба на цветовете
остават етикети с имена.
Човек човека съди. За човечност.
Във зверство обвинява вълк вълка.

Карирана от спешни ампутации,
шахматната дъска е ешафод.
Блестяща инквизиция! Овации.
Блестящ квадратен черно-бял живот!

Блестящо послушание. Законно.
По всички норми. С всички правила.
Порядъчно безжизнено. Безплодно.
В хармония с Кодекса на Смъртта.

Умрях преди плътта си. С всяка мисъл
и всяка нелегално цветна фибра.
Четете в мен каквото е неписано.
"Добре дошли в Живота-Еквилибриум."

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??