20.08.2024 г., 10:25 ч.

Ела да видиш 

  Поезия
128 1 4

-Тихо, сега, дете! Ако не вдигаш шум

ще видиш как живеят те!

Но, винаги имай едно на ум!

За да не ни видят, че тогава

ще настане дандания голяма.

Ела до мрежата и виж- как си приговят храна,

как лакомо ядат и пият, как техните деца

играят, и сред дърветата се крият.

Виж, как спят увисени на клони

и как смешно в просъница всеки мухи гони.

Виж, как влизат в своите бърлоги и излизат с кожи нови!

Слушай, как шумно говорят, смеят се и си подвикват

На тоя шум безразборен аз така и не свикнах!

Добре, че, поне на ум им е дошло

да се изхождат всички на едно место,

че инак ще трябва в гората

 да си носим на рамо лопата!

Ела, да видиш, ела!

Една сърна сърненцето си тихо повика,

застанали до мрежа телена насред горичка.

Погледа то, а после попита:

-  На  това ли, мамо, зоопарк му се  вика?

-Не! - поклати тя глава- Макар, че много прилича!

Това тука, детенце, къмпинг се нарича.

© Ани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Велев1979, колко са ме разглеждали сърни и мен :D.Петя_Ап, благодаря, ако е предизвикал усмивка, значи целта е постигната! Absent, благодаря, надявам се за деца от всички възрасти !
  • 😁😁😁Много вярно 😁😁😁
  • Интересен край. Поздрави
  • Чудесно стихотворение за деца! Браво, Ани! Поздравления!
Предложения
: ??:??