15.10.2019 г., 9:31 ч.

Елате всички 

  Поезия » За деца
1124 5 14

Песни, танци, веселба,

във Омайната гора.

Феи щастие бродират

и принцесите гримират.

 

Бал ще има на Доброто –

Приказно е обществото

от любимите герои –

Тук, сред горските покои.

 

Весело, щастливо, свежо –

Акробат е Таралежа.

Свири пък на саксофон

усмихнатият чичко Слон.

 

Катерички хрупкат ядки,

костенурки пекат сладки –

Ех, не искам да се будя!

Искам с тях и аз да бъда.

 

И ето – В смешни гащи съм обут

и във ролята на шут,

всички тук развеселявам

и усмивчици раздавам.

 

А ти защо си отстрани?

Литни със своите мечти,

защото те са ти крила

и бързо, бързо тук ела.

 

Нямаш нужда от билет,

тъй както също от късмет –

Едно е важното, и то

е твоето сърце да е добро!

 

21.09.2015.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??