28.08.2022 г., 10:17 ч.

Елегично 

  Поезия » Философска
204 0 0

От доста време се мотая,

Не съм написал даже ред.

Умора пролетна е зная,

обхваща всички тя наред.

 

Но пролетта отдавна мина...

Каква умора, мили боже!

Музата ми ме подмина 

и туй дълбоко ме тревожи.

 

На мързела съм паднал в плен,

нехайството ме завладява.

Идеите са вече тлен 

и туй направо ме влудява.

 

Какво да сторя -все се питам,

но отговорът е далече.

Ще трябва нещо да опитам,

хей,съвземи се бе, човече!

 

Изкарай смело от бюрото 

белият самотен лист 

и атакувай го с перото,

от помисли горчиви чист!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??