13.06.2006 г., 20:53 ч.

Елементи 

  Поезия
686 0 3
Вода. Ходя по водата.
По-лек от вятъра,
прозрачен, като лъчите...
Красив като дъгата,
блестящ като нишка сребро...

-------------------------------

Летя. Летя във небето.
По-силен от времето...
Вечен като самия живот,
нежен като дъха на красива жена,
безстрашен, сам, скрит.

-------------------------------

Земя. От нея съм роден.
Само частица от нея,
песъчинка и космос.
В нея това съм аз.
Роден жив и после...

-------------------------------

Огън. В мен е въгленът.
По-чист от света.
По-лек от перо.
Точно там. До сърцето.
Живот, смърт, мечта...

© Борис Брешков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • всъщност е съвпадение. Единствените хора, които са виждали този стих са най-добрите ми приятели, а те са твърде зряли и много по-напред в поезията от мен, за да крадат...
  • Публикувани ли са на друго място ???
  • интересни и завършени елементи. наистина е странно съвпадението и идеята...
Предложения
: ??:??