14.12.2009 г., 15:54 ч.

Елена 

  Поезия » Пейзажна
1595 1 3

Там, сред зеления балкан,

след прохода с дивна красота,

китен град, от слънцето огрян,

крила разперва - Елена е това.

 

Свободна, красива Елена,

пропита с копнежи и блян,

име на девойка засмена,

светъл път с цветя осеян.

 

За теб песни бих пяла,

хайдушки, с ритъм народен.

Стихове безбройни бих редяла

за чара ти и за духа свободен.

 

На вечния чемшир и горските цветя,

на родната история зрител бях.

Дълбоко се прекланям пред твойта красота -

дваж българка съм, откакто те видях.

© Десислава Боцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??