Dec 14, 2009, 3:54 PM

Елена 

  Poetry » Landscape
1610 1 3

Там, сред зеления балкан,

след прохода с дивна красота,

китен град, от слънцето огрян,

крила разперва - Елена е това.

 

Свободна, красива Елена,

пропита с копнежи и блян,

име на девойка засмена,

светъл път с цветя осеян.

 

За теб песни бих пяла,

хайдушки, с ритъм народен.

Стихове безбройни бих редяла

за чара ти и за духа свободен.

 

На вечния чемшир и горските цветя,

на родната история зрител бях.

Дълбоко се прекланям пред твойта красота -

дваж българка съм, откакто те видях.

© Десислава Боцева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??