16.12.2009 г., 19:32 ч.

Еленов скок 

  Поезия » Бели стихове
617 0 6

Забраниха ми да го уча.

Защо? - Не съм била елен,

а само малко момиче.

Още се опитвам да ги разбера -

поради коя причина

аз не съм сърна?

Имам кафяви ириси,

но изтръгвам от света

всичко, което обичам,

с черното на очите си.

Няма по-трепкави ноздри

от моите,

когато се приближавам

към маските, ласкаещи се

с името ''хора''.

Нозете ми са по-грациозни

от музиката, която

смъртните си мислят, че са създали.

Аз ли не съм сърна?

Еленовият скок в мене

се протяга и прицелва

като стрела.

Познавам хора,

които не стават

за тетива.

Тъжно е - за тях.

Сърната е съвършена тетива.

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??