27.05.2011 г., 13:29 ч.

Еликсир 

  Поезия
698 0 1

Еликсир

 

Чудно питие

за душата ще направя...

Ще събера

капчици от чувства:

капка нежност,

капка топлина...

Ще добавя

капчица безумство,

капка вярност,

също – доброта...

Ще размеся

пролетните цветове,

капка и от Слънцето

ще капна!

Да, и светлината

аз не ще забравя!

Съмнителните сенки –

далече ще разпръсна,

а пурпура

на утринна зора

към питието

ще поставя...

И всичко туй –

в кристалния бокал –

на екс ще го изпия...

Душата ми – да се опие...

© Пенка Обновенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??