8.03.2008 г., 20:09 ч.

Енигма 

  Поезия » Друга
788 0 5
Наивница до болка,
заобиколена от самота,
крача по земята,
търсеща красота.

Лутам се насам-натам,
навсякъде съм, а наникъде отивам,
мечтите си на стъклен пиедестал
преследвам и бленувам.

Обичам аз до болка,
но и мразя от душа,
еднаква съм до изнемога,
различна на света.

Болката си крия,
но плачът в мен скърби,
енигма, казвате ми вие,
енигма моя свят руши.

Навън, когато се покажа,
всичко заблестява веч,
а в душата ми дълбока рана
и се вижда отдалеч.

Енигма съм - така е.
Загадка. Мистерията в мен живей,
мистерията душата пази,
а без душа не се вирей.

Енигмата в мен напира,
но я крия вечно аз,
плаша се да не я загубя,
да не чувам вече тоя глас.

На хората от отдавна не разчитам,
но не винаги наивното в мене спи,
с огъня леда топя,
леда, в нечии очи.

Обожавам да се скитам,
да се шляя из света,
усмивката в сълзи да давя,
но те не идват от скръбта.

Обичам по неволя,
макар и тежко да е така,
напук не всеки не се моля,
но още вярвам в любовта.

Тъгата, мъката, не са ми чужди,
но в живота срещам любовта,
в приятелството вярвам вечно,
но се разочаровам от това.

Енигма, да - това е в моята душа.

© Даниела Бянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • благодаря ви много за съветите, които ми дадохте. Ще се постарая да го преработя и пак ще го пусна в нов вариант мерси много чао
  • Добре дошла и от мен и честит празник!!!
  • Добре дошла, Дани! Хубаво стихче си написала, съгласна съм обаче че, ако на места го пооправиш ще зазвучи още по-добре!
  • Много ми хареса!
    Дори си пуснах ENIGMA да се насладя напълно!Поздрав!
    Честит празник!
  • МНОГО Е ХУБАВО БРАВО БРАВО БРАВО
    САМО,ЧЕ НА НЯКОЙ МЕСТА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПО-ДОБРЕ АКО ВМЕСТО ^В^ БЕШЕ НАПИСАЛА ^ВЪВ^ НАПРИМЕР: ЕНИГМАТА ВЪВ МЕН НАПИРА ; ЛЕДА ВЪВ НЕЧИИ ОЧИ ; НО ВЪВ ЖИВОТА СРЕЩАМ ЛЮБОВТА И Т.Н.
    ТОВА В ПОЕЗИЯТА Е ПОЗВОЛЕНО
Предложения
: ??:??