23.06.2012 г., 16:49 ч.

Еньовден 

  Поезия » Философска
666 0 5

Еньовден

 

Потънали в духа мистичен

на еньовденските цветя,

в тревата нека  се обичаме-

да бъдем близо до пръстта!..

 

До корените да сме близо,

до земният си произход...

Човек по корените слиза

като по мълниепровод,

 

защото в тях е концентриран

благословеният заряд,

от който Вечността извира

и ни преражда в тоя свят...

 

Вълшебно еньовденско биле,

светено в утринна роса,

с омайна и магична сила

аз искам да ти поднеса...

 

... В тревите Вятърът играе

и китки билкови бере,

и хуква по света- за здраве

и обич да ги раздаде...

 

Да се целуваме в тревата!..

А тайнството на Любовта

от нас да мине във Земята

като водата на дъжда

 

и в корените да укрие

свещените си тържества!..

... Ела и да потънем ние

във еньовденската трева!..

 

Д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??