20.06.2008 г., 7:16 ч.

Еньовден 

  Поезия
1171 0 15

Скоро е

                          Еньовден

 

На спомена във сламената шапка

сложи ония дни

и другите, които идват.

Спомни си как ухае

най-безгрижният ти ден.

Усещаш ли

зашито в ленената риза любичето?

И перуниките

в очите ти изпращат светлина.

В поляна от омайниче дъхът ти пада.

Цялата вселена 

сякаш в този миг се ражда...

Недей да търсиш слънцето зад облак

и песъчинката в окото

(сълзата е от нея...?)

На ум ли ти е, че си омагьосан?                     

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??