18.01.2011 г., 12:21 ч.

Еньовска билка 

  Поезия » Любовна
828 0 2

                                  Дарявам ти себе си, но отнемам покоя ти...

 


За какво ли е онази половинка

от билките набрани сутринта,

преди играта Слънчова да свика

в ливади и гори големи и деца?


       Дали за болка, живот или обич,

        дали да брани, или да грози,

        не зная, но набрах я за тебе -

        вземи я, скъпи мой, и пази.


По мене болката си да лекуваш,

живота ти тя да закриля,

в море от любов когато заплуваш,

тя да е твоята ладия.


       Защо за себе си не я запазих ли?

     Щом ти си жив и здрав, любими,

      щом с обич топли са очите ти,

       за мене няма болки нелечими!


Тогава за какво ми е онази половинка

от билките набрани сутринта,

преди играта Слънчова да свика

в ливади и гори любов и красота?!

© Славяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??