27.02.2013 г., 8:46 ч.

Епиграми № 13 

  Поезия » Гражданска
289 0 0

 

 1. Въпрос
О, питам те,

 кажи къде,

 тъй поголовно се  краде?! 

    
2. Темата
Единствената наша тема

 е да си напълниме корема.


3.  За хала ни
За  хала ни във таз държава

 тук никой пет пари не дава!


4. За  келеметата
Аз казвам,

 тия келемета,

ще ги заритаме с текмета !

 И това крадливо племе

 ще трябва

 дявол да го вземе,

 и ще ви кажа най-накрая,

 ний вече бяхме с тях във рая!

 

  5. За честния и нечестния
Човекът, честен като вол,

 опъва  истински каиша,

 и от проблемите си бол,

той просто вече едва диша...

 А хитрецът отстрани,

 само пачките... брои!...


   6. За един бизнесмен


Той все се пише бизнесмен

 и в кацата със мед  наднича,

 но срещу другите върти остен -

 в меда ортаци не обича!               


 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??