4.03.2018 г., 9:36 ч.

Епиграми 

  Поезия » Гражданска
426 0 0

Е П И Г Р А М И                   

Какъв човек  съм  не зная, но  обичам често  да се ровя.

Ей тъй за щяло и не щяло. Не, че тъй го искам, но от вътре  нещо  ме притиска.

 - Виж го,  прочети го,  сам  разбери го.

Неволя що да се прави. И ха да посегна, спря ме друг глас.

- Не  пипай словореда! Ще срежеш клона, на що стоиш.

А  сега де! Що да сторя? Кой глас да притворя.

Стискам  очи и посочвам с пръст и... започвам отново да се  ровя. Човешка  орисия - всеки търси истината, но по добре   не търси я,че тя е дяволска направия!

***

Моделът ни

за  демокрация

 

е  май - разтурация.

Затуй  се  хвалим 

и  се чудим какво

 

 към  нея още да прибавим.

Що? Та  нали  с нещо 

пред света 

трябва  да се похвалим.

 

* * *

Всеки депутат

е  ербап!

На житейската сцена,

че е с  роля  неоценена.

***

Народът все търси

 

сред държавните

 

люде - поне  един мъж.

 

Но  уви!

 

Всички

 

евнуси  са се  родили

 

наведнъж!

 

* * *

 

 

 

Депутатите

 

са  май

 

канибали

 

щом  на закуска

 

народа  си

 

са  изяли!

 

***

 

Нравът  човешки

 

от  бог  му  е

 

предоставен!

 

Та нали той

 

от кал е направен.

 

Не се  чудете,

 

когато  кал -

 

правите и на другите!!!

 

* * *

Аферим  на кмета,

че  шадраванче 

пак  направи,

но дупките по шосета 

отново догодина изостави!

***

Държавата  ни

 

цъфти  и прецъфтява.

 

С  магистрали,

 

животът  ни  подобрява

 

***

Има човек, има  проблем!

Казал го е  Сталин!

Що  се чудим тогава?

Та  въпроса е решен!

Няма народ - има електорат,

за пари,

на всичко решен.                                                                                                                              

* * *

Днеска  бият,

а утре за  5 лева,

ще те убият!

Радвайте се, люде,

че живот ти е евтин.

Със скъпотия при тая немотия

живот

се  не  живее.

*** 


 

 

Болката е утрепия,

но тя превръща се

в хубавия

затуй  на  чужд  гръб

постави я!

 

***.

На  депутата не му пука,

че  е сгазил лука.

Защото не е избран  

от народа,

а с пари от електонарода.

***

© Георги Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??