27.07.2013 г., 15:53 ч.

Епиграми от днешния ден 

  Поезия » Хумористична
428 0 3

БУРЕНЯСАЛА НИВА

 

Политическото семе,

както бързо избуява,

щом не се плеви навреме,

ох, горко на таз държава!

 

 

ОРЕХЪТ НА РАЗДОРА

 

Макар че още е зелен,

личи си ясно, че не втасва,

а орехът от ден на ден

все повече червясва.

 

 

ПАРТИЙНА ТРАНСФОРМАЦИЯ

 

На Бузлуджа качи се в темпо нявга Дядото,

но днес, ох, днеска погледни го младото:

обляно в пот, пуфти и се тътрузи,

че д.-то му я виж с какви е бузи!

 

(посвещава се на традиционния соц. събор на вр. Бузлуджа)

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??