Епиграмка – сламка
(в океана на познанието,
който е без рамка)
Когато мисълта се колебае,
магнетична е –
със сигурност ще ме обае,
ако пък самонадеяна е тя,
ще ми досади,
като емисия новини.
Самоувереният ум
наперен е като паун,
скучничко си той прикльовква,
същинска е кака Сийка,
клюкарката ни – комшийка.
© Росица Танчева Всички права запазени
магнетична е –
със сигурност ще ме обае,"
И с мен така е.
Поздрави!