28.07.2015 г., 20:23 ч.

Епистемология на дървения философ 

  Поезия » Гражданска
426 0 1

I


За самосъжаленията и още нещо,
един поет е казал преди време,
че се постигат само с вещо
и разрушително в теглото бреме.
Дали е прав самият аз не зная,
и нищо по въпроса не ще ви кажа.
Макар че идва всичко най-накрая
на мястото си. И тука ще замажа
със думи мъдри, смислени, но прости,
неистинни и пълни парадокси,
че всеки като мен е разбирач,
на хорските неправди познавач,
а сам-самин за себе си не знае
да се обади ли, или пък да си трае.

© Joakim from the grave Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??