27.11.2019 г., 16:41 ч.  

Епохата Дай 

  Поезия » Хумористична
683 0 0

Вкъщи и на пътя всеки казва:"Дай!".

Мойта пак се мръщи:"Дай пари и трай!",

а синът с походка лека отдалеч говори:

"Двайсетачка дай за дискотека!".

И комшията отсреща:"Дай отверка, моля!".

Дай цигара, дай запалка!

Дай да бутнем, дай да дръпнем!

Дай напред, дай назад!

Дай отгоре, дай отдолу!

Дай ми туй, дай онуй!

Дай и дай и дай...!

Само, само:"Дай!".

Ех, мечтая си веднъж

да ми каже някой:"Дръж!".

Но не ще да има край,

днес епоха е на Дай!

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??