Вкъщи и на пътя всеки казва:"Дай!".
Мойта пак се мръщи:"Дай пари и трай!",
а синът с походка лека отдалеч говори:
"Двайсетачка дай за дискотека!".
И комшията отсреща:"Дай отверка, моля!".
Дай цигара, дай запалка!
Дай да бутнем, дай да дръпнем!
Дай напред, дай назад!
Дай отгоре, дай отдолу!
Дай ми туй, дай онуй!
Дай и дай и дай...!
Само, само:"Дай!".
Ех, мечтая си веднъж
да ми каже някой:"Дръж!".
Но не ще да има край,
днес епоха е на Дай!
© Хари Спасов All rights reserved.