26.11.2022 г., 8:35 ч.

Ерген 

  Поезия » Гражданска
238 0 0

Ерген

Като всички и Ноември реши да се жени,
избра за невеста чаровната есен.
Как се ухажва видя от други ергени,
за серенада изпя една стара песен.

А есента, срамежливо навела глава,
с две думи поискала да му припомни.
Че отдавна споделя тя любовта
със своя любим месец Октомври.

Натъжил се Ноември, станал студен,
заприличал на идващата люта зима.
Останал си същия, както преди, ерген,
докато срещне някога своя любима.

Явор Перфанов
25.11.2022 г.
Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??