9.10.2012 г., 14:26 ч.

Есен 

  Поезия
821 0 3

      

                                 Отново е есен.

                                 Слана ще попари

                                 пожълтели дюли,

                                 гората ще навлече,

                                 своята нова премяна

                                 с цветовете на страстта

                                 и ще замирише на

                                 прекипяло вино!

 

                                 А тъй сме далече,

                                 далече от родна земя

                                 и в сънищата пак ще търсим

                                 грозда натежал,

                                 разораната нива

                                 и халища бели!

 

                                 И усмивки ще греят

                                 на лицата угрижени,

                                 и песни ще се пеят,

                                 жални и прочувствени,

                                 и любов ще има,

                                 и деца ще се раждат

                                 защото такъв е животът,

                                 и пламъкът в очите

                                 по-мъничко ще гасне!

                 

                                 И тази есен,

                                 и тази...

© Бонка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??