12.11.2011 г., 18:17 ч.

Есен 

  Поезия
420 0 13

Есен.

Заваля. Вятърът довея куп листа.

Слънцето засрамено се скри,

облаци замрежиха 

топлите му предани лъчи.

Есен.

Ти дошла си неусетно.

Ябълките, гроздето, смокините -

прибрани са в дълбокото мазе.

Душите ни ги грее споменът

за лятното и прелестно море.

Есен е.

Гората в златните одежди

разстила своя нежен чар

и вятърът донася мириса

на богат и спорен урожай.

Есен.

Отминалото лято е копнеж,

мираж, мечта за болка стара,

отминал, но оставил жар

в топлите ни всеотдайни длани.

Есен...

 

© Таня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??